Burn-out Behandeling


Wij zijn gespecialiseerd in de behandeling van stress en burn-out klachten. Wij maken een combinatie tussen gedragstherapie en lichaamsgerichte therapie (zoals haptonomie, mindfulness, ademtherapie en familie-opstellingen).

 

Geef Burn-out geen kans

man gaat goed om met stress

Langdurige stress is vaak de voorloper van een Burn-out.

Wanneer er geen tijd is om voldoende te herstellen van een drukke periode, pleeg je roofbouw op je lichaam. Een te hoog Cortisol gehalte in het bloed heeft schadelijk effecten op alle fronten. Daarnaast wordt er meer energie verbruikt dan aangemaakt.

Op wilskracht houden sommige mensen dit wel maanden tot jaren vol. Totdat het op een dag op is. Je kunt bijna niet je bed uitkomen en je voelt je emotioneel overvraagd. Een heftige tijd is aangebroken waarin een gevoel van falen vaak centraal staat.

Totaal onjuist want een Burn-out is vaak het gevolg van het doorzettende vermogen van de persoon. De kracht van bevlogenheid is een valkuil gebleken.

Laat het niet zover komen. Prevention is the best CURE. Weten hoe je er zelf voorstaat?

 

Saar Weber – Vitaliteitspsycholoog

Goed omgaan met stress - vrouw

Saar Weber is coach en therapeut bij Burnoutproof. Zij helpt mensen die last hebben van stress en hier beter mee om willen gaan.

In de coaching richt je je op het versterken van de relatie die je hebt met jezelf door middel van het vergroten van lichaamsbewustzijn. We gebruiken hiervoor verschillende methodes. Lees meer..

Je leert focussen op signalen uit je lichaam wat maakt dat je gedachten minder luid aanwezig zijn. Hierdoor zul je grenzen makkelijker aanvoelen en beter voor jezelf leren zorgen.

Concreet werken we aan:

  • het herkennen, ervaren en aangeven van eigen grenzen
  • het zorgen voor jezelf; wat is goed voor mij?
  • het herkennen en veranderen van vaste rolpatronen/ gedrag
  • het opbouwen van assertiviteit
  • het omgaan met angst en paniek
  • het ontdekken van talenten en passies.