Werkwijze


Wij gebruiken verschillende methodes om de band tussen onze cognities, emoties en fysieke ervaringen te versterken. De een is gebaat bij het voeren van gesprekken, de ander bij een meer lichamelijke vorm van coachen, zoals haptonomie of mindfulness.

Coaching:  ‘Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd hebt gekregen.’

Gedrag heeft altijd een functie. Het is zaak erachter te komen wat de behoefte is die erachter ligt zodat je deze op een andere manier kunt vervullen. Gedrag afzweren, zonder er iets nieuws voor in de plaats te zetten, werkt niet. Vraag je af waar dat gedrag vandaan komt en wat het je geeft. Door erachter te komen welke behoefte het vervult, kan je deze behoefte leren vervullen op een andere manier. Je zult zien dat je het gedrag dan niet meer nodig hebt! Zo kom je tot daadwerkelijke gedragsverandering.

Haptonomie:  ‘In contact met anderen kom je jezelf tegen. Écht contact maken met iemand… daar is lef voor nodig.’

Met haptonomie leer je eerst weer contact te maken met jezelf. Wat voel je? Waar voel je dat? Wat zegt dit gevoel je? Je ervaart waar je grenzen liggen en deze aan te geven. Je ervaart wat je leuk vindt en wat je bij nader inzien helemaal niet leuk vindt. Je leert opnieuw voelen wat er van binnen bij je gebeurt in het contact met jezelf en anderen. Hierdoor zul je veranderingen ervaren in je relaties en vriendschappen. Deze worden echter, authentieker en gemakkelijker… Jezelf zijn kost geen energie, zolang je maar durft!

Systemisch werken: ‘Erkennen waar je vandaan komt, zal duidelijk maken waar je heen wilt’.

Vind jij het lastig wanneer iemand je vertelt wat je moet doen op kantoor? Moeite met autoriteit? Dan zou het heel goed kunnen dat dit verband houdt met het gezin waarin je bent opgegroeid. Als kind al neem je een bepaalde rol aan die functioneel is voor de omgeving waarin je opgroeit. Er kan hier sprake zijn van aangeleerd gedrag dat in je latere leven destructief blijkt te zijn. Het onderzoeken van dit gedrag, maakt je bewust van rolpatronen die je wellicht nog steeds vertoont binnen relaties of werksferen. Door deze te onderzoeken zul je merken dat je weer openstaat voor nieuwe dingen en kom je in beweging!

Wil jij weer in beweging komen en energie overhouden voor jezelf? Vraag een Gratis intake gesprek aan.